Rock Steady Rock Steady

voor wie: jongens en meisjes van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs
tijd: 10:45 uur (na de dienst)
wanneer: zondagmorgen, eens per 2 weken
waar: in een zaal achter de kerk

 
Rock Steady - Nacht zonder dak Rock Steady - Nacht zonder dak
Een verslag: Vrijdag 14 juni 2019
We begonnen om 17.00 uur, op het terrein van de familie Damsteegt, met het bouwen van onze hutten, heerlijk in het zonnetje. Er was veel karton verzameld en ook plastic en tape. Bouwen maak hongerig en dus werd er gegeten, duurde wel even voor de stokbroodjes, letterlijk brooddeeg aan een stok, gaar waren boven het kacheltje maar het lukte.
Inmiddels waren Judith Breedveld en Jonathan Janse gearriveerd. Zij kwamen ons vertellen, namens Christian Refugee Relief, hoe het is om in kamp Moria in Lesbos te moeten leven. Hoe men met 5 mensen in een 2 persoons tentje moet leven met niet meer dan een deken en de kleren die ze aan hebben. Vieze toiletten en douches, door veel te veel mensen op een klein stukje. Wij gaan maar 1 nacht in een kartonnen hut slapen maar zij vele maanden. Zonder een fatsoenlijke deken of zeil tegen kou en regen.
Na deze indrukwekkende presentatie gingen de laatste hand aan onze hutten leggen. Ook kwamen er een aantal gemeenteleden kijken hoe wij aan het bouwen waren en waar ze ons voor gesponsord hadden.
Na gezellig nog wat uurtjes rond het kacheltje gezeten te hebben gingen we onze hutten in. Helaas moesten we om 03.30 uur de strijd staken daar onze hutten over stroomde en het karton onder de grote hoeveelheid regenwater instortte.
In de schuur op het terrein hebben onze nacht afgemaakt op de banken en de grond, toch nog even geslapen. Na een eenvoudig ontbijt zijn we de hutten gaan opruimen.
Kleddernat maar toch terug kijkend op een gezellige en geslaagde nacht gingen we weer op huis aan.  
Met trots melden wij dat de jongeren met deze actie het mooie bedrag van € 625,- hebben opgehaald wat besteed gaat worden aan slaapzakken om de mensen in Lesbos warm de herfst / winter in te laten gaan.
Namens de leiding wil ik de jongeren nogmaals bedanken voor hun inzet, super gedaan. Ook alle sponsoren en natuurlijk de familie Damsteegt voor weer beschikbaar stellen van hun terrein hartelijk dank.
 
Rock Steady - mei 2019 Rock Steady - mei 2019
28 april
De laatste keer Rock Steady en deze keer een speciale.
Twee van de meiden van onze club hadden dit keer het onderwerp en mochten wij nadenken over het thema “sociale media”.
We kregen eerst een kopje thee of koffie met een oranje cakeje en een gezellig gesprekje.
Daarna een spel met ballonnen. We moesten deze ballonnen zo snel mogelijk laten knallen en de  briefjes die erin zaten verzamelen. Later om beurten deze voorlezen met teksten als “je bent dik, ga eens afvallen” of “wat zie jij eruit, zeg”. En meer negatieve en vervelende opmerkingen die je vaak op Facebook en Instagram ziet staan.
Daarna gingen we in discussie over wat wel en niet kan op deze sociale media en of je alles kan zeggen tegen je beste vrienden. Is het beter om direct persoonlijk contact met je vriend(in) i.p.v. appen te hebben?
Ook spraken we over wat real (echt) nieuws of fake (nep) nieuws is of wat real of fake is aan een foto. Maar ook wat zou God van al dat nep vinden en hoe kunnen we elkaar helpen dat het perfecte plaatje niet bestaat.
Als laatste deden we een vorm van verstoppertje waar zoeker stond voor real en moest de ander zoeken die voor fake stonden en als je gevonden was dan was je echt geworden. Heel mooi deze variatie. Je staat trouwens verbaasd over hoeveel verstopplaatsen er zijn in onze kerk.
Na nog even gechilled te hebben met drinken en chips en winegums sloten we de morgen af.
Wij als leiding vonden het supergoed hoe de meiden het gedaan hebben, dus bij deze Doris en Emily nogmaals super gedaan!!!
Omdat dit de laatste keer van dit seizoen is, willen wij iedereen bedanken voor het afgelopen seizoen en hopen dat jullie volgend seizoen gezellig naar Solid Friends gaan en veel goeds voor de toekomst .
Namens de leiding, Nellie. 

P.S. Vergeet onze Nacht-zonder-dak niet!!!! vrijdag 14 juni.
 
Rock Steady - maart 2019 Rock Steady - maart 2019
U zal niet heel veel verslagen meer lezen van de Rock Steady maar deze wilden we u niet onthouden. Het verslag van onze ouders- en belangstellenden club. De verslagen zijn door een ouder en één van de jongeren gedaan.
Zie het verschil in beleving. Beide bedankt voor het schrijven
Groet Nellie Erkelens

Rock Steady 17 februari 2019
Tja wat moet ik zeggen? Het was gewoon een leuke ervaring om zo met alle ouders (en belangstellenden) club te houden. Maar dan zul je je afvragen: Dennis, weet je dat zeker? Nou dat is leuk dat je dat vraagt en wat toevallig ook, ja, want het thema van deze ochtend was namelijk: “Zeker weten”. Maar dat is een beetje saai lijkt mij. Of niet? Dus om die reden zal ik er nog een verslagje van de ochtend/middag bij doen.
We begonnen zoals altijd met thee en koffie voor degenen die daar trek in hadden. Ik drink persoonlijk altijd thee, maar dat ter zijde. Vervolgens moesten we in de kring gaan zitten en werden we tot drie keer toe, in groepen verdeeld.
Toen we dan eindelijk in de juiste groep zaten, mochten we een aantal opdrachten doen, waaronder het knikkerdarten.
Ja, knikkerdarten. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar goed, knikkerdarten dus. Het werd uitgelegd en toen mochten we beginnen. Het was wel een beetje oneerlijk, want de vloer waarop we het deden zat vol groeven en ze stuiterden ook erg lekker.
Om die reden hadden allebei de teams daarom ook geen knikkers op het ‘dartbord’. Dus iedereen verloor.
Ook kregen we een bekertje waarop we met ons groepje, ja we werden weer in groepen verdeeld, een streepje moesten zetten hoe zeker je je voelde in bepaalde situaties. En daar ging je dan vervolgens even over na praten. Ook gingen we een spel doen waarbij je een emmer met water had. Je kreeg ook een aantal lege bekers en een lege even grote emmer. Je moest van tevoren inschatten hoeveel bekertjes je nodig had om de emmer leeg te maken. Je moest ook zo snel mogelijk die emmer leeg maken. En dan is de grote vraag wat doe je dan? Precies, je zet gewoon de emmer een paar meter naar voren, aldus mevrouw Alderliesten.
En als laatste ga je dan even ‘chillen’. Dat houdt in dat er een tafel met chips enz. is. Je krijgt dan uiteraard ook wat te drinken. En dan was de grote vraag wie van de (club)kinderen gaat het stukje schrijven? En dat werd dan ik. Nou geen punt bij Karwei, dat hebben we natuurlijk zo gedaan. Dus beste lezers, ik wil jullie van harte adviseren om tijdens de volgende open ochtend te gaan kijken bij Rock Steady (voorheen Rock Solid).

Met vriendelijke groet, Dennis Witter.

Dan is het zover voor de eerste keer als ouder naar een ouders- en belangstellenden morgen van Rock Steady.
Voel mezelf best wat onzeker om daar als ouder naar toe te gaan! Wat kan ik verwachten. Na tien jaar Rock Solid ben ik afgelopen seizoen gestopt en sta ik nu aan de andere kant van de lijn.
We worden zoals altijd ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en met iedereen wordt rekening gehouden! Glutenvrij, notenvrij enz. TOP, super bedankt daarvoor.

Dan begint het programma. Zoals op z'n rock steady krijgt iedereen een nummer en dan moet er nog eens afgeteld worden zodat de groepen lekker door elkaar worden geschud. Maar bij wie zit je dan? en vind je die persoon wel leuk? ken je ze ook wel? want bij een open morgen is dat allemaal onzeker!!
Dan komt het spel met allemaal bekertjes, wat zit er onder? hoeveel zit er onder? is het iets smerigs (het is tenslotte Rock steady)? wat een onzekerheid allemaal!!
Daarna gaan we met elkaar in de hal knikkeren en het is de bedoeling om de knikker in de roos stil te laten liggen. Bij welk team gaat dit lukken? weer is het onzeker hoe dit spel gaat eindigen!
Wat blijkt deze morgen het thema te zijn........ u snapt het misschien al of wordt u toch onzeker? Het gaat inderdaad over onzekerheid.
Met elkaar bespreken we in groepjes waar we als jeugd en volwassenen onzeker van worden. In wat voor omstandigheden bijv. de ene wordt onzeker als hij/zij voor een grote groep moet spreken. Een ander als hij voorgaat in een gebed. Zo heeft ieder mens zijn onzekerheden. Dit komt tijdens de preek van de week ook tot uiting want in de Bijbel zijn er ook mensen die last hebben van onzekerheid, maar met onze onzekerheden mogen we aankloppen bij onze Vader! Onzekerheid is niet iets waar je jezelf voor hoeft te schamen want iedereen mag er zijn en is een kind van GOD. 

Zelf vond ik het een fijn onderwerp om het hier met elkaar over te hebben zowel met jeugd als met de ouders/leiding en belangstellenden. Ik kreeg er een zeker gevoel van!
Om dit extra te ondersteunen schreven we complimentjes op een post-it die we vervolgens bij de persoon waar het voor was bedoeld op de rug plakten. Dit gaf leuke reactie en een goede boost want wie wordt er nu niet blij van een complimentje!!

Tot slot speelde we nog een spel met bekers en water. Hoeveel bekers heb je nodig om 2,5 liter water te verplaatsen van plek A naar B. Vervolgens moest je met de gebruikte bekers een toren bouwen. Hier werden wat berekeningen op losgelaten en de onzekerheid sloeg weer even toe, want wie heeft het goed! Het bleek 10 bekers te zijn ........ maar de uitslag was toch wat onzeker omdat niet alle bekers even groot waren.

Daarna was het Chill tijd en hebben we met een drankje en chips heerlijk met elkaar gekletst.

Jeugd van Rock Steady en leiding bedankt dat ik samen met alle andere ouders en belangstellenden een kijkje mocht komen nemen bij jullie club. Het was SUPER om jullie allemaal weer even gezellig te zien en met jullie bezig te zijn met maffe spellen en serieuze gesprekken. Dan wens ik jullie met elkaar nog een fantastisch, gezellig, mooi, inspirerend en motiverend seizoen toe.

Met vriendelijke groet, Angelique van Kooten.
 
Rock Steady - februari 2019 Rock Steady - februari 2019
Je ziet het goed, wij stellen ons niet langer voor als Rock Solid maar als Rock Steady. Dit doen we natuurlijk niet zomaar. Wij gebruiken sinds dit clubseizoen een nèt iets ander programma dan vorige jaren. Wat dat concreet inhoudt; meer verdieping door middel van bijvoorbeeld gesprekjes maar ook net zulke actieve activiteiten als je van ons gewend bent!

Afgelopen kerst, al even geleden inmiddels, hebben we bijvoorbeeld gezamenlijk een kerstmaaltijd bedacht, meegenomen, in elkaar gezet en natuurlijk opgegeten. Terwijl een deel van onze groep druk bezig was in de keuken, werd door een aantal anderen de crèchezaal omgetoverd tot een ware kerstfeestzaal. Een heus 3-gangendiner ontstond met voor iedereen wel iets lekkers. Het ging van broodbakjes ei tot bitterballen tot pasta en een chocoladefontein, van alles wat dus. Tussen de gangen door keken we naar een aantal filmpjes die gingen over ons thema ‘Wat betekent kerst?’. We bespraken deze samen om het thema verder te ontdekken.

En afgezien van de hoeveelheid eten is dit ook hoe we de andere clubochtenden met elkaar vieren. We maken lol samen door middel van gekke spelletjes met water, ballonnen en wat al niet. Daarnaast zoeken we de verdieping door middel van onderdelen waarin we met elkaar in gesprek gaan over uiteenlopende onderwerpen (o.a. de Heilige Geest, wonderen en vrijetijdsbesteding). Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten en associaties over en met onderwerpen wat het tof maakt om daar samen over te praten! We vinden het wel jammer dat we regelmatig een aantal tieners missen.

Over planning gesproken, zet het vast in jullie agenda’s: op zondag 17 februari krijgen jullie de kans om bij ons te komen kijken! Ouders en belangstellenden zijn allen van harte welkom om ook eens mee te doen met ons programma, een leuke ochtend gegarandeerd😊

Als (nog niet zo) oud-clubkind is het in ieder geval leuk om weer terug te zijn!
Namens Rock Steady, Maria
 
Rock Steady - december 2018 Rock Steady - december 2018
Deze keer een stukje van ons van het afgelopen eerste deel van het seizoen.
Er zijn niet veel jongeren in deze leeftijd in onze kerk maar daarom niet minder gezellig. Nu de feestdagen in en dan op naar 2019.
Groeten de leiding.

Op de club van Rock Steady hadden we zondag 16 september het thema ‘wat is jouw limiet’.
De inleiding werd gehouden door Nellie.
Grenzen geven aan wat het limiet van iets is, ook geven ze duidelijkheid aan.
Voor de eerste opdracht moesten we tien rondjes van de stoep naar de parkeerplaats rennen. Als we dat gedaan hadden kregen we chips. Maar als we aangaven wat ons limiet was dan kregen we ook wat lekkers maar dat wisten we niet. Nadat we uitgerust waren gingen we een ander spel doen, team A moest naar de gang en team B moest blijven zitten. Team A werd niks verteld maar aan team B werd verteld dat als team A niet in het vak ging staan, zij ze nat moesten spuiten. Toen team A naar binnen werd geroepen gingen ze de ballonnen proberen te laten klappen terwijl ze werden nat gespoten. Team A moest er zelf achter komen dat het spel onduidelijk en oneerlijk was. Het spel laat dus zien dat je zonder grenzen onduidelijkheid krijgt. Na deze spellen gingen we uit de Bijbel lezen. God geeft grenzen, ZIJN grenzen staan in de Bijbel. Ze zijn goed voor ons en voor de wereld. Grenzen zijn soms suf, maar ze zijn er om je te beschermen.
Tom

We begonnen met even lekker chillen. Dat is natuurlijk nooit verkeerd. Gewoon even lekker kletsen enz. Toen we daarmee klaar waren gingen we een soort spel doen. Je moest zo snel mogelijk doppinda’s aan een touw rijgen en wie het langste touw had mocht zijn touw buiten op een ereplekje ophangen. Mij lukte het totaal niet dus ik had de kortste en Levi de langste. Toen moest je op een blaadje opschrijven wat jij nodig hebt om op te laden. Toen gingen we een heel actief spel doen: we werden met leiding en al in 2 groepjes verdeeld. Aan de overkant lag een pyjama. De eerste persoon uit jouw groepje rent naar de pyjama toe en trekt hem zo snel mogelijk aan, en rent dan weer terug, trekt hem uit en je andere teamgenoot trekt de pyjama aan. Je teamgenoot word door jou en nog iemand uit je groepje naar de overkant en weer terug. Dan doet de laatste teamgenoot hetzelfde. Wie als eerst klaar is heeft dan gewonnen. Bij ons heeft mijn groepje gewonnen. Toen gingen we het over de bijbel hebben. We lazen een stukje over mieren uit Jesaja. Mieren zijn altijd aan het werk en besteden al hun tijd. Dus het ging erover dat wat wij eigenlijk met onze vrijetijd moeten doen. We gingen er nog een poosje over door en toen gingen we weer een spel doen. Namelijk: er waren 2 polities en de rest smokkelaars. De smokkelaars gingen zogenaamde pillen stelen en naar de overkant brengen. De polities moesten ze afgooien. En toen gingen we nog even serieus doen en praten enzovoort. En toen…. Was het snack tijd!! En dat was ook meteen het einde.
Doris

We begonnen zoals altijd met thee en koffie daarna ging Sven dingessen met 3 mokken met onder 1 mok een Napoleon bal. Daarna gingen we onder leiding van Jesse wonderen uitbeeden. Daarna onder leiding van Maria kregen we 3 stellingen en 2 kaartjes (groen en rood). Daarna onder leiding van Nellie wedden dat ik het kan. Toen onder leiding van Jesse een spel doen dat we met vuilniszakken naar de overkant moesten. Daarna gingen we met Nellie Jezus danken op een andere manier. Je kon kiezen tussen je gebed op een opgeblazen ballon schrijven, en een gedicht schrijven. Daarna gingen we danken. Toen was het tijd voor het chillen en vervolgens opruimen en toen ging iedereen naar huis.
Levi