Rock Steady - maart 2019 Rock Steady - maart 2019
U zal niet heel veel verslagen meer lezen van de Rock Steady maar deze wilden we u niet onthouden. Het verslag van onze ouders- en belangstellenden club. De verslagen zijn door een ouder en één van de jongeren gedaan.
Zie het verschil in beleving. Beide bedankt voor het schrijven
Groet Nellie Erkelens

Rock Steady 17 februari 2019
Tja wat moet ik zeggen? Het was gewoon een leuke ervaring om zo met alle ouders (en belangstellenden) club te houden. Maar dan zul je je afvragen: Dennis, weet je dat zeker? Nou dat is leuk dat je dat vraagt en wat toevallig ook, ja, want het thema van deze ochtend was namelijk: “Zeker weten”. Maar dat is een beetje saai lijkt mij. Of niet? Dus om die reden zal ik er nog een verslagje van de ochtend/middag bij doen.
We begonnen zoals altijd met thee en koffie voor degenen die daar trek in hadden. Ik drink persoonlijk altijd thee, maar dat ter zijde. Vervolgens moesten we in de kring gaan zitten en werden we tot drie keer toe, in groepen verdeeld.
Toen we dan eindelijk in de juiste groep zaten, mochten we een aantal opdrachten doen, waaronder het knikkerdarten.
Ja, knikkerdarten. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar goed, knikkerdarten dus. Het werd uitgelegd en toen mochten we beginnen. Het was wel een beetje oneerlijk, want de vloer waarop we het deden zat vol groeven en ze stuiterden ook erg lekker.
Om die reden hadden allebei de teams daarom ook geen knikkers op het ‘dartbord’. Dus iedereen verloor.
Ook kregen we een bekertje waarop we met ons groepje, ja we werden weer in groepen verdeeld, een streepje moesten zetten hoe zeker je je voelde in bepaalde situaties. En daar ging je dan vervolgens even over na praten. Ook gingen we een spel doen waarbij je een emmer met water had. Je kreeg ook een aantal lege bekers en een lege even grote emmer. Je moest van tevoren inschatten hoeveel bekertjes je nodig had om de emmer leeg te maken. Je moest ook zo snel mogelijk die emmer leeg maken. En dan is de grote vraag wat doe je dan? Precies, je zet gewoon de emmer een paar meter naar voren, aldus mevrouw Alderliesten.
En als laatste ga je dan even ‘chillen’. Dat houdt in dat er een tafel met chips enz. is. Je krijgt dan uiteraard ook wat te drinken. En dan was de grote vraag wie van de (club)kinderen gaat het stukje schrijven? En dat werd dan ik. Nou geen punt bij Karwei, dat hebben we natuurlijk zo gedaan. Dus beste lezers, ik wil jullie van harte adviseren om tijdens de volgende open ochtend te gaan kijken bij Rock Steady (voorheen Rock Solid).

Met vriendelijke groet, Dennis Witter.

Dan is het zover voor de eerste keer als ouder naar een ouders- en belangstellenden morgen van Rock Steady.
Voel mezelf best wat onzeker om daar als ouder naar toe te gaan! Wat kan ik verwachten. Na tien jaar Rock Solid ben ik afgelopen seizoen gestopt en sta ik nu aan de andere kant van de lijn.
We worden zoals altijd ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en met iedereen wordt rekening gehouden! Glutenvrij, notenvrij enz. TOP, super bedankt daarvoor.

Dan begint het programma. Zoals op z'n rock steady krijgt iedereen een nummer en dan moet er nog eens afgeteld worden zodat de groepen lekker door elkaar worden geschud. Maar bij wie zit je dan? en vind je die persoon wel leuk? ken je ze ook wel? want bij een open morgen is dat allemaal onzeker!!
Dan komt het spel met allemaal bekertjes, wat zit er onder? hoeveel zit er onder? is het iets smerigs (het is tenslotte Rock steady)? wat een onzekerheid allemaal!!
Daarna gaan we met elkaar in de hal knikkeren en het is de bedoeling om de knikker in de roos stil te laten liggen. Bij welk team gaat dit lukken? weer is het onzeker hoe dit spel gaat eindigen!
Wat blijkt deze morgen het thema te zijn........ u snapt het misschien al of wordt u toch onzeker? Het gaat inderdaad over onzekerheid.
Met elkaar bespreken we in groepjes waar we als jeugd en volwassenen onzeker van worden. In wat voor omstandigheden bijv. de ene wordt onzeker als hij/zij voor een grote groep moet spreken. Een ander als hij voorgaat in een gebed. Zo heeft ieder mens zijn onzekerheden. Dit komt tijdens de preek van de week ook tot uiting want in de Bijbel zijn er ook mensen die last hebben van onzekerheid, maar met onze onzekerheden mogen we aankloppen bij onze Vader! Onzekerheid is niet iets waar je jezelf voor hoeft te schamen want iedereen mag er zijn en is een kind van GOD. 

Zelf vond ik het een fijn onderwerp om het hier met elkaar over te hebben zowel met jeugd als met de ouders/leiding en belangstellenden. Ik kreeg er een zeker gevoel van!
Om dit extra te ondersteunen schreven we complimentjes op een post-it die we vervolgens bij de persoon waar het voor was bedoeld op de rug plakten. Dit gaf leuke reactie en een goede boost want wie wordt er nu niet blij van een complimentje!!

Tot slot speelde we nog een spel met bekers en water. Hoeveel bekers heb je nodig om 2,5 liter water te verplaatsen van plek A naar B. Vervolgens moest je met de gebruikte bekers een toren bouwen. Hier werden wat berekeningen op losgelaten en de onzekerheid sloeg weer even toe, want wie heeft het goed! Het bleek 10 bekers te zijn ........ maar de uitslag was toch wat onzeker omdat niet alle bekers even groot waren.

Daarna was het Chill tijd en hebben we met een drankje en chips heerlijk met elkaar gekletst.

Jeugd van Rock Steady en leiding bedankt dat ik samen met alle andere ouders en belangstellenden een kijkje mocht komen nemen bij jullie club. Het was SUPER om jullie allemaal weer even gezellig te zien en met jullie bezig te zijn met maffe spellen en serieuze gesprekken. Dan wens ik jullie met elkaar nog een fantastisch, gezellig, mooi, inspirerend en motiverend seizoen toe.

Met vriendelijke groet, Angelique van Kooten.
terug