Rock Steady - mei 2019 Rock Steady - mei 2019
28 april
De laatste keer Rock Steady en deze keer een speciale.
Twee van de meiden van onze club hadden dit keer het onderwerp en mochten wij nadenken over het thema “sociale media”.
We kregen eerst een kopje thee of koffie met een oranje cakeje en een gezellig gesprekje.
Daarna een spel met ballonnen. We moesten deze ballonnen zo snel mogelijk laten knallen en de  briefjes die erin zaten verzamelen. Later om beurten deze voorlezen met teksten als “je bent dik, ga eens afvallen” of “wat zie jij eruit, zeg”. En meer negatieve en vervelende opmerkingen die je vaak op Facebook en Instagram ziet staan.
Daarna gingen we in discussie over wat wel en niet kan op deze sociale media en of je alles kan zeggen tegen je beste vrienden. Is het beter om direct persoonlijk contact met je vriend(in) i.p.v. appen te hebben?
Ook spraken we over wat real (echt) nieuws of fake (nep) nieuws is of wat real of fake is aan een foto. Maar ook wat zou God van al dat nep vinden en hoe kunnen we elkaar helpen dat het perfecte plaatje niet bestaat.
Als laatste deden we een vorm van verstoppertje waar zoeker stond voor real en moest de ander zoeken die voor fake stonden en als je gevonden was dan was je echt geworden. Heel mooi deze variatie. Je staat trouwens verbaasd over hoeveel verstopplaatsen er zijn in onze kerk.
Na nog even gechilled te hebben met drinken en chips en winegums sloten we de morgen af.
Wij als leiding vonden het supergoed hoe de meiden het gedaan hebben, dus bij deze Doris en Emily nogmaals super gedaan!!!
Omdat dit de laatste keer van dit seizoen is, willen wij iedereen bedanken voor het afgelopen seizoen en hopen dat jullie volgend seizoen gezellig naar Solid Friends gaan en veel goeds voor de toekomst .
Namens de leiding, Nellie. 

P.S. Vergeet onze Nacht-zonder-dak niet!!!! vrijdag 14 juni.
terug