MATTANJA - maart 2019 MATTANJA - maart 2019
Wij hebben het nog steeds naar ons zin. We zijn met 16 (soms wel 17) kinderen. Afgelopen periode hebben we weer een hoop dingen gedaan. Tijdens het serieuze gedeelte van de club praten we nu over het thema “God geeft Vrede”.
Hierbij hebben we het over onderwerpen als oorlog, ruzie, vergeving, discriminatie, pesten, geweldloos verzet. Best moeilijke onderwerpen! Meestal gaat dit aan de hand van een Bijbelverhaal of een waargebeurd verhaal. Heel indrukwekkend was het verhaal van een oud-IRA strijder. Aan de hand daarvan praten we met de kinderen over de verhalen en de achterliggende gedachten. Bij vergeving kwamen we er met elkaar achter dat vergeven best moeilijk is, maar dat het toch wel moet. Want we bidden ook: vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Best iets om over na te denken.
Tijdens het tweede half uur doen we regelmatig spellen. Zoals nachtwacht, weerwolven, pictionary. Of we knutselen. Ons laatste project was een paddenstoel van terracotta-potjes. Tijdens de ouderavond op Valentijnsdag hebben we een levend ganzenbord gedaan met de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. We waren met 36 mensen, dus dat werd een drukte van belang. Maar wat een hoop creativiteit kwam er toen boven! Foto’s van verliefde mensen, harten gevormd door mensen, prachtige liefdesgedichten en mooie lippenstiftkusjes! 
U begrijpt wij vervelen ons niet!

Arie Andeweg en Baukje van Ek
terug